Dzieci lubią uczestniczyć w kuchni – podawać i wybierać składniki bądź przystrajać wypieki. Chciałabyś wykorzystać fascynację swojej pociechy? Sprawdź kursy gotowania dla dzieci. Tutaj dowiesz się, czego uczą takie zajęcia.…
Kulinaria
Alternatywa dla kapsułek do ekspresów A Modo Mio – poznaj ofertę
Firm wytwarzających kawę są setki, jednakże Lavazza nieprzerwanie mieści się w czołówce tych najbardziej rozpoznawalnych. Niewiele osób wie, że początek marki Lavazza sięga końca XIX wieku w Turynie. Wówczas Luigi…
Co to jest żywność ekologiczna?
Od prężnego rozwoju branży spożywczej, który obserwujemy od zeszłego wieku, wyroby jedzone przez nas codziennie zaczęto standardowo nasycać rozmaitymi substancjami wydłużającymi ich świeżość. Jednak razem z dojrzewającą wiedzą odbiorców odnośnie…
Smacznie i tradycyjnie – Piekarnia Pochopień
Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wielokrotnie nagradzany za…
Zupa i dodatek do przekąsek w jednym – o barszczu czerwonym
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to potrawa jedynie świąteczna, którą podajemy zwykle podczas Wigilii bądź ważnych rodzinnych spotkań. W domostwach, w których obyczaj jedzenia posiłków z dwóch dań wciąż…
Warsztaty kulinarne – dla początkujących i zaawansowanych
Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny sposób na pozyskanie dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników rozmaitych przepisów i dobrych praktyk produkcyjnych czy po prostu powtórzenie podstaw gotowania. Do kogo kierowana…