Co to jest żywność ekologiczna?

Od prężnego rozwoju branży spożywczej, który obserwujemy od zeszłego wieku, wyroby jedzone przez nas codziennie zaczęto standardowo nasycać rozmaitymi substancjami wydłużającymi ich świeżość. Jednak razem z dojrzewającą wiedzą odbiorców odnośnie…

Smacznie i tradycyjnie – Piekarnia Pochopień

Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wielokrotnie nagradzany za…

Zupa i dodatek do przekąsek w jednym – o barszczu czerwonym

Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to potrawa jedynie świąteczna, którą podajemy zwykle podczas Wigilii bądź ważnych rodzinnych spotkań. W domostwach, w których obyczaj jedzenia posiłków z dwóch dań wciąż…

Warsztaty kulinarne – dla początkujących i zaawansowanych

Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny sposób na pozyskanie dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników rozmaitych przepisów i dobrych praktyk produkcyjnych czy po prostu powtórzenie podstaw gotowania. Do kogo kierowana…