Soki z buraków i kiszonej kapusty to samo zdrowie!

Artykuły fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan ponownie powróciły do naszego menu. Do kapusty i buraków dołączają także nowe, dotychczas mniej popularne owoce oraz warzywa. Pisząc o zdrowotnych walorach…

Jak przebiega kurs gotowania dla dzieci?

Dzieci lubią uczestniczyć w kuchni – podawać i wybierać składniki bądź przystrajać wypieki. Chciałabyś wykorzystać fascynację swojej pociechy? Sprawdź kursy gotowania dla dzieci. Tutaj dowiesz się, czego uczą takie zajęcia.…

Alternatywa dla kapsułek do ekspresów A Modo Mio – poznaj ofertę

Firm wytwarzających kawę są setki, jednakże Lavazza nieprzerwanie mieści się w czołówce tych najbardziej rozpoznawalnych. Niewiele osób wie, że początek marki Lavazza sięga końca XIX wieku w Turynie. Wówczas Luigi…

Co to jest żywność ekologiczna?

Od prężnego rozwoju branży spożywczej, który obserwujemy od zeszłego wieku, wyroby jedzone przez nas codziennie zaczęto standardowo nasycać rozmaitymi substancjami wydłużającymi ich świeżość. Jednak razem z dojrzewającą wiedzą odbiorców odnośnie…

Smacznie i tradycyjnie – Piekarnia Pochopień

Smak od 1946 roku – tradycyjna Piekarnia Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Utworzona została przez mistrza fachu piekarskiego Jana Pochopień, który był wielokrotnie nagradzany za…

Zupa i dodatek do przekąsek w jednym – o barszczu czerwonym

Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to potrawa jedynie świąteczna, którą podajemy zwykle podczas Wigilii bądź ważnych rodzinnych spotkań. W domostwach, w których obyczaj jedzenia posiłków z dwóch dań wciąż…

Warsztaty kulinarne – dla początkujących i zaawansowanych

Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny sposób na pozyskanie dodatkowych umiejętności – przyswojenie sobie tajników rozmaitych przepisów i dobrych praktyk produkcyjnych czy po prostu powtórzenie podstaw gotowania. Do kogo kierowana…